Højgaard Hereford

Lidt om os selv

Vi er en familie på fire, der bor på en gård i Gadstrup (Snoldelev) – det ligger på hovedvejen mellem Roskilde og Solrød. Her bruger vi meget af tiden på at passe jorden, maskinstationen og IKKE mindst besætningen af Hereford-kvæg.

Besætningen blev startet for mere end 15 år siden, af min far, Hans Skafte og jeg selv, Henrik. Kvæget går i Karlslunde Mose på fredet område. Her går de fra april til december, hvorefter vi tager dem hjem på stald, hvor de går i løsdrift på dybstrøelse (halm). Deres foder består af ensileret græs, hø, halm og frisk vand.

Vi ved, at der er mange mennesker, der er interesseret i at handle deres kød i gårdbutikker, så derfor synes vi, at også I skal have mulighed for at få denne dejlige oplevelse af, hvordan kalve-/oksekød egentlig skal smage.

Højgaard Hereford - dyrevelfærd og høj kødkvalitet
Hereford er racen hvor naturpleje, dyreetik og gastronomi går op i en højere enhed.
Højgaard Hereford - dyrevelfærd og høj kødkvalitet

Biodiversitet

Vi har dyr, der afgræsser arealer med tilskud til pleje af græs og naturarealer.

Formålet med ordningen er at beskytte og forbedre biotopforholdene og biodiversiteten. Dette gøres ved at sikre, at visse prioriterede arealer bliver drevet med en ekstensiv landbrugsmæssig drift med årlig afgræsning eller slæt.

Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne – Ordningen er finansieret af EU

Danmark og Europa investerer i landdistrikterne.
Jeg, Hans-Christian, er stolt medejer af Højgaard Landbrug og besidder 50% ejerskab, som repræsenterer en værdifuld EU-støtte, specifikt rettet mod støtte til unge landmænd. 

På vores ejendom arbejder vi aktivt på at anvende denne støtte til at drive både vores jordbrug og kvægbrug til nye højder. Vi har store ambitioner om at udvikle og forbedre begge disse sektorer.  

Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne.
Kontakt Højgaard Hereford

Har du nogle spørgsmål, eller ønsker du at vide mere, er du meget velkommen til at henvende dig allerede i dag. Sammen drøfter vi din situation, ønsker og behov.