Hereford

Om Hereford

Hereford er den mest udbredte kødrace i verden. Den stammer fra grevskabet Herefordshire i den vestlige del af det centrale England hvor der i 200-300 år har været drevet systematisk avl med racen. Herfra er den eksporteret til stort set hele verden.

Hovedvægten i Herefords avlsmål ligger på et godt temperament, gode moderegenskaber, herunder lette kælvninger, god tilvækst og foderudnyttelse samt kød med høj spisekvalitet. Derudover er Hereford en robust race, der stiller små krav til stalde og foderkvalitet.

Farvetegningen er karakteristisk: mørk rød med hvidt hoved, hvid underside og en smal hvid stribe hen ad ryggen. Desuden er den nederste del af lemmerne hvide. I de senere år er der ikke lagt så megen vægt på farvetegningen, som hos nutidens Hereford er knap så ”fast” som tidligere. Det hvide hoved er en dominerende karakter, som nedarves til alt afkom, også krydsninger. Hereford findes både som hornede og hornløse (pollede), i Danmark er der flest pollede.

Udvoksede tyre vejer 1.000-1.200 kg, køer 650-800 kg. Enkelte dyr kan opnå en noget højere vægt.

De første Hereford kom til Danmark i begyndelsen af 1950’erne, importeret af godsejer Scavenius, Klintholm Gods på Møn. Senere importer fra England er suppleret med avlsmateriale fra Nordamerika, især Canada, Australien og New Zealand. Herved er den moderne Hereford blevet noget større end den oprindeligt var.

I Danmark har vi i dag knap 10.000 renracede, registrerede dyr, heraf ca. 4000 køer. Mange danske Herefordavlere er meget ivrige og dygtige udstillere på dyrskuerne, hvor Hereforddyrene som regel fylder pænt op i kødkvægrækkerne.

Racen har gennem mange år flittigt benyttet sig af individprøverne hvor gennemsnitstilvæksten ligger på godt 1.600 g. pr. dag med et foderforbrug på ca. 5,6 FE pr. kg. tilvækst. Hereford har en god slagteprocent og kødets spisekvalitet er helt i top: det er tilpas fedtmarmoreret og smag, mørhed og saftighed rangerer højt i mange smagstests.

Kilde: www.danskkoedkvaeg.dk

Hereford er racen hvor naturpleje, dyreetik og gastronomi går op i en højere enhed.

Læs mere om Hereford

Kødet er fedtmarmoreret og har saft, kraft og smag.

Hereford er racen hvor naturpleje, dyreetik og gastronomi går op i en højere enhed.

Kvæget har i løbet af sommeren kun fået grønt græs, frisk luft og masser af motion, hvilket er med til at give kødet den mørhed og smag, som vi gerne vil opnå.

Vi har valgt at hakke Bryst og Tværreb, da der er mange som ikke bruger disse stykker kød og hellere vil have lidt mere hakket kød.

Der slagtes i stykker af ¼ på ca. 55 kg.

Alle slagtedyr er krogmodnet i 14-15 dage.

Hele leverancen leveres fersk og færdigpakket, lige til at ligge i fryseren.

Udskæring af okse


Tryk på billedet for at downloade planche med udskæring af okse. På side 2 kan du desuden læse hvad de enkelte udskæringer bruges til og hvordan de tilberedes.

Udskæring af kalv


Tryk på billedet for at downloade planche med udskæring af kalv. På side 2 kan du desuden læse hvad de enkelte udskæringer bruges til og hvordan de tilberedes.

Husk at vi også sælger øl, grillpølser, spegepølser og andet godt.

Vi har flere forskellige slags spegepølser.

  • Almindelig oksespegepølse
  • Hvidløgsspegepølse
  • Chilispegepølse

Til grillen har vi (i pakker med 6 stk.):

  • Almindelig grillpølse
  • Grillpølse med ost
  • Græsk grillpølse
  • Grillpølse med chili
  • Nordiske grillpølser med ramsløg og øl
Kontakt os

Har du nogle spørgsmål, eller ønsker du at vide mere, er du meget velkommen til at henvende dig allerede i dag. Sammen drøfter vi din situation, ønsker og behov.